Bahçeli: Ne AB ne de Şanghay

29-11-2016
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli "Biz AB'ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz” dedi.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Biz AB'ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Türk'üz, Türkçüyüz, Turan'ın sevda ve hedefindeyiz. Ne AB ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk birliği" ifadelerini kullandı.

 

Devlet Bahçeli, “Avrupa Parlamentosu madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlandırılması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok, AK Parti idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM'ye taşımalıdır” diye konuştu.

 

“AB müzakerelerinin ne tadı ne tuzu kalmıştır” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

 

“Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi, Türkiye kendi yolunu çizecek kudrettedir. Türkiye AB karşısındaki tutumuyla yerden göğe kadar haklıdır.”

 

Anayasa çalışmalarına da ilişkin konuşan Bahçeli, “Önemli ölçüde mesafe katedildi. Yakın bir sürede, bir iki pürüz de aşıldıktan sonra, TBMM Anayasa Komisyonu'na geleceğini tahmin ediyorum. En kısa zamanda Başbakan (Binali Yıldırım) ile görüşme ihtimali kuvvetlidir” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli