Asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren’in babası konuştu: Kızım 25 gün dayanabildi

İstanbul (Rûdaw) - Aydın'da kız öğrenci yurdundaki arızalı asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi. Baba Ertaş, "Bundan sonra hiç bir anne ve babanın canı yanmasın" dedi. 

İstanbul'dan Aydın'a üniversite okumaya giden 19 yaşındaki Zeren Ertaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim gecesi yaşanan asansör kazasında hayatını kaybetti.

Zeren’in ölümünün ardından KYK yurtlarında yaşanan ihmallere karşı başta İstanbul, Diyarbakır, Adana, Bursa, Mersin olmak üzere bir çok kentte kitlesel yürüyüşler düzenlendi.

Zeren’in cenazesi Cuma günü İstanbul Pendik'teki evinde düzenlenen merasimin ardından Kurtköy Mezarlığı'nda defnedildi.

Acılı anne Serpil Ertaş kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Son yolculuğunda Zeren’i yalnız bırakmayan arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Baba Akın Ertaş, “Bir buradan güle oynaya gittik Aydın’a, orada kaldık bir gece. Oturduk, gezdik, dolaştık. Hatta başta biz de buradan Aydın’a taşınalım diye düşündük, çok güzel bir yer. Çok güzel bir memleket. Ama kızım 25 gün dayanabildi. İnşallah bundan sonra hiç bir annenin babanın canı yanmasın” dedi.

Zeren’in hayatını kaybettiği asansörün hafta içinde de iki defa bozulduğu ve tamir edilmesi için yetkililere haber verildiği belirtiliyor.

Dede Naci Ersoy, “Ne diyeyim, asansör bozuk diyorlar. Kontrol etmiyorlar. Ne diyeyim” diye konuştu.

Kuzeni Emre Ertaş da Zeren’in giderken çok mutlu olduğunu ancak henüz bir ayını doldurmadan ölüm haberi aldıklarını, bu yüzden çok üzgün olduklarını söyledi.

Aydın Valiliği, olayın 15 kişilik asansöre 16 kişinin binmesi sonucu asansörde yaşanan arızanın neden olduğunu açıkladı.

Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel de gazetecilere yaptığı açıklamada “Zeren’in acısının tekrar etmemesi, başka ocaklara ateş düşmemesi, başka anne babalarının bağrının yanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. İdari süreci de adli süreci de yakından takip edeceğiz. Sorumluların mutlaka cezalandırılması gerektiğini ve bu duruma ne sebebiyet verdiyse bir daha tekrarlanmaması için konunun takipçisi olacağız, hepimizin başı sağolsun” ifadesini kullandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, asansör kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, asansörün bakımını yapan firmanın bir yetkilisinin gözaltına alındığını duyurdu. Ancak öğrenciler ve aileleri, bu tür ihmallerin bir daha yaşanmaması için tedbir alınmasını istiyor.