TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 29 Ekim Pazar

Yeni Şafak: Afrin'i biz almazsak Hatay gider

“Süleyman Şah’ı Caber Kalesi’ne geri götüreceğiz” diyen emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, terör koridorunun bir ABD-İsrail projesi olduğunu ve mutlaka boşa çıkarılması gerektiğini söyledi. Başbozkurt, “Bugün ortalığa Hatay’ı da kapsayan koridor haritaları düşmüş. Onlar yapmadan biz yapmalıyız. Hedef Afrin, artık durmak yok" dedi.

Şubat 2015’te Suriye’nin Münbiç kenti DEAŞ işgalindeyken, Süleyman Şah ve iki askerinin naaşını Şah Fırat Operasyonu ile oradan alıp sınır bölgesindeki Eşme köyüne getiren emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 100’ü aşkın zırhlı araç ve 500’ün üzerinde askerin katıldığı Şah Fırat’ı yöneten emekli komutan, Türkiye’nin PKK işgalindeki Afrin’e operasyon yapmadığı takdirde, Suriye kuzeyinde terör koridorunu planlayanların mutlaka Hatay’ı işgale yelteneceklerini belirtti.

Star: 15 Temmuz direnişi Cumhuriyet’in teminatıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 94’üncü yılında dünyaya tarihi mesaj verdi: Cumhuriyetimize hayat veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin gösterdiği direniş, bu ruhun ifadesidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Birlik mesajı verip Türkiye düşmanlarına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi…

Türk milletinin yeniden gerçek gücünün ve sınırlarının farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumdalar. Türkiye artık gücünün, imkanlarının, yapabileceklerinin bilincinde bir ülkedir. Türk milleti, yüzlerce milyon kardeşiyle birlikte yeniden kurulan dünyada, hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. 7’den 70’e, kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım.

Birgün: Eşitlikçi, özgürlükçü, sosyal, yeni bir cumhuriyet

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, bugün 94. yılını doldurdu. AKP döneminde organize bir saldırıyla kazanımları bir bir tahrip edilen Cumhuriyet’i CHP, HDP ve ÖDP’nin temsilcileriyle konuştuk

Osmanlı Devleti’nin birinci dünya savaşında teslim olmasının ardından ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekenlere karşı ilan edilen Cumhuriyet, 94’üncü yaşını doldurdu.

Cumhuriyet’in ilanının ardından gericilerin ve Osmanlı yanlılarının eski sisteme dönüş için sergilediği girişimlerin en ciddi boyutunu 2002 yılında iktidara gelen AKP sürdürmeye devam ediyor. Tartışmalı 16 Nisan Referandumu’nun ardından ‘başkanlık sistemi’nin kabul edilmesi ile birlikte Cumhuriyet’e yönelik saldırılar hiç olmadığı kadar ciddi bir hal aldı.

Akşam: Elebaşına methiye düzdü

Ünlü şair Bedirhan Gökçe’nin, ABD’de FBI’nın kara para trafiğiyle ilgili soruşturma başlattığı İzzet Akyar ile 2015 yılında e-mail yolu ile görüştüğü ortaya çıktı. Yazışmada şok detaylar bulunuyor.

FETÖ’ye yönelik yapılan çalışmalar da polis çok önemli bir ismin mail trafiğine ulaştı. Radyo ve şiir dünyasının tanınmış isimlerinden olan şair Bedirhan Gökçe’nin ABD’de FBI’nın kara para trafiği ile ilgili soruşturma başlattığı FETÖ’nün en önemli isimlerinden İzzet Akyar’la yazışmalarında şok detaylar var. 15 Eylül 2015 tarihinde İzzet Akyar’a atıldığı belirlenen e-mail de Bedirhan Gökçe işlerinin bittiğini belirterek, “İş tek tük vardı. Son paralele bağlayıp hepsini bitirdiler. Ardından da şehitler falan olunca külliyen bitti“ diyerek maddi sıkıntılar yaşadığını ifade ediyor.

Hürriyet: 94. yıl bayramı

Türkiye, Atatürk’ün kurduğu modern Cumhuriyet’in 94’üncü yaşını coşkuyla kutluyor ve Ulu Önder’i hasretle anıyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak. Erdoğan daha sonra kutlamaları kabul edecek. Bu yıl Atatürk Kültür Merkezi’ndeki geçit töreni yerine Meclis’ten Ulus’taki Birinci Meclis’e yürüyüş yapılacak.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak olan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanlığı’nda kutlamaları kabul edecek. Her yıl 29 Ekim kutlamalarına ev sahipliği yapan AKM’de ise geçit töreni yapılmayacak. AKM’deki askeri geçit töreninin yerine Bakanlıklar’daki Meclis’in önünden, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus’taki Birinci Meclis’e kadar 29 Ekim Yürüyüşü düzenlenecek.