İstanbul’da ölüm kol geziyor (YENİLENDİ)

29-10-2015
Rûdaw
Etiketler Sahte rakı İstanbul Metil
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’nin İstanbul kentinde metil alkolden etkilenen 12 kişi hayatını kaybetti.

 

İstanbul'da alkol zehirlenmesinden hastanede tedavi altına alınan 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı emniyet kaynaklarına göre 12'ye yükseldi.

 

Alınan bilgiye göre, alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında hayatını kaybetti.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, Tümey'in dışında 8 şüpheli ölümün daha metil alkolden kaynaklandığını tespit etti.

 

Metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiği saptandı.

 

Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği yetkilileri ölü sayısının 12'ye yükseldiği belirtti. Özel Doğan Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tutulan Hazım Rıza Pelvan (65) öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

 

Bakırköy'de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Metin Kılıç'ın da yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Sultangazi ilçesinde zehirlenerek hastaneye kaldırılan Dursun Üstün'ün de hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 12'ye yükseldi.

 

Bunun üzerine, Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde operasyon düzenlendi. Sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

 

Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi.

 

Yetkililer, çok sayıda sahte içkinin piyasaya sürülmüş olabileceğini belirterek, vatandaşları, şüphe duydukları içkileri tüketmemesi konusunda uyardı.

 

Yapılan incelemelerde sahte içkilerin Fatih, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler ve Gaziosmanpaşa’da satıldığı belirlendi.

 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 18 Ekim'den bu yana hastanelere müracaat eden 47 kişinin, alkol zehirlenmesinden etkilendiği ve bu kişilerden 6'sının hayatını kaybettiği belirtildi.(Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli