Hendek’te fındık işçilerine saldırı: İşçiler ilçeyi terk etti

29-08-2022
Rûdaw
Etiketler Sakarya Fındık işçisi Kürt işçi Saldırı Hendek
A+ A-

Haber Merkezi - Sakarya’nın Hendek ilçesinde, fındık toplayan Kürt mevsimlik işçilerin bir grubun saldırısına uğradığı bildirildi.

Diyarbakır’dan 4 Ağustos’ta Hendek'e giden işçiler, tarla sahibi ve yakınlarının da aralarında olduğu 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırıda E.Y. adlı 15 yaşındaki bir çocuk ile 18 yaşındaki Gazi Yaş ağır yaralandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre tarım işçileri saldırı sonrası ilçeyi terk etti. 27 Ağustos’ta yaşanan olayı Çavuş Mehmet Karakaş isimli vatandaş şöyle anlattı:

“Tarla sahibinin torunu işçilerin bulunduğu tarafa taş attı. Ben taş atmayın işçilerin yüzüne geliyor diye uyardım. ‘Ben atmadım ayağım kaydı taş öyle geldi' dedi. Biz de tamam dedik. Aradan kısa bir zaman geçti. Tarla sahibinin torunu, çuvalları atmaya başladı, bize yakın bir yerde ayağı kaydı ve yere düştü. Düşünce de işçiler onun bulunduğu tarafa baktı. ‘Ne bakıyorsunuz lan bakmayın! Akşam aşağıya indiğinizde sizinle görüşeceğiz’ diyerek hepimizi tehdit etti. Eve gittiğimizde, evin bahçesinde otuz kişilik bir grup bizi bekliyordu. Ne olduğunu anlamadan bize saldırdılar. O sırada 18 yaşındaki Gazi Taş, ve 15 yaşındaki E. Y. ağır yaralandı. Hastaneye giderek darp raporu aldılar. Saldırıdan sonra jandarma geldi bizi oradan çıkardı. Daha sonra Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduk. Daha sonra jandarma eşliğinde eşyalarımızı alarak ilçeden ayrılmak zorunda kaldık.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli