Rüşvet istediği öne sürülen AK Parti miletvekilinin eşi Ünsal Ban gözaltına alındı

29-08-2022
Rûdaw
Etiketler Sedat Peker Ünsal Ban Ak Parti Rüşvet
A+ A-

Haber Merkezi - Sedat Peker’in “rüşvet” iddialarıyla adı gündeme gelen Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nin eski rektörü Ünsal Ban’ın yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındığı bildirildi.

İddiaya göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında gözaltı kararı çıkardığı Ban'ın, deniz yoluyla yurt dışına kaçacağı ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Ünsal Ban, Milas’ta kendisine ait olmayan bir araçla seyir halindeyken polis tarafından gözaltına alındı.

Ünsal Ban'ın, kendi aracını bırakarak başka bir araçla hareket ettiği, kontrol noktalarından kurtulmak için de farklı güzergahları kullandığı belirtildi.

İfşaatlarına devam eden Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kız kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon TL rüşvet istediğini öne sürmüştü.

Ünsal Ban boşanma aşamasında bulunan Zehra Taşkesenlioğlu’nun da eşi aynı zamanda. Sedat Peker’in kullandığı belirtilen “Deli çavuş” adlı twitter hesabından Ünsal Ban tarafından kendisine gönderilen Zehra Taşkesenlioğlu’na ait bir video yayınlamıştı. Videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülüyordu.

Ünsal Ban, “boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma”, “tehdit” ve “şantaj” suçlamaları yöneltiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli