Erdoğan yüksek enflasyon nedeniyle halktan ‘sabır’ istedi

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait market sayısının 1200'den 3 bine çıkarılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca yüksek enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı konusunda “Biraz sabır ve daha çok destek istiyorum” dedi.

Kütahya'da “30 Ağustos Zafer Bayramı” etkinliğinde konuşan Erdoğan, ekonomik krize dair değerlendirmeler yaptı.

Küresel fiyat artışlarına değinen Erdoğan, “Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var ama bu dünyanın da sorunu. Tüm gelişmiş ülkelerin böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına bakmayın. Bak doğalgaz bulamıyorlar. Marketlerin rafları Avrupa'da boş” diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri ile ucuz ürünler satmaya başladıklarını belirten Erdoğan, "Bu artarak devam edecek. Market sayısını 3 bine çıkaracağız. Vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek. Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin ve politikaların günlük hayattaki yansımalarını daha iyi göreceğiz. Biraz sabır ve daha çok destek istiyorum… Hükümete geldiğimizde iki asırdır altyapısı ihmal edilmiş, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askeri gücü törpülenmiş bir Türkiye devraldık” dedi.

Erdoğan özetle şöyle devam etti:

“Altyapı eksikliklerini 20 yılda tamamlayacak bir hareket başlattık. Kalkınma hamlemizin önemi ve gücü salgın dönemiyle onu takip eden küresel ekonomik kriz sırasında çok daha iyi anlaşıldı. Tüm dünyanın dengesi alt üst olurken biz hedeflerimize doğru yürümeye devam ettik.

Terörle mücadele Türkiye'nin sorunlarında ilk sıradaydı. Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek'e, Bestler Deresi'ne girdik mi? Terör inlerini bunların kafalarına kafalarına geçirdik mi? Yurt içi ve dışında bunları başardık mı? Başarmaya devam edeceğiz. Nice bedeller ödedik ama Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik.

Attığımız her adımda dışarıdan ve içeriden engellemelerle karşılaştık. Milletimize kazandırdığımız eserlerin yanında, küresel gelişmelerde de Türkiye'yi dünyanın en stratejik ülkelerinin arasına getirdik.

Ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla 2023'e hazır mıyız? Kapı kapı yeni bir fethe hazır mıyız? Büyük taarruz öncesi de tıpkı bugün olduğu gibi askeri güçten mali kaynaklara kadar bu işin olmayacağını söyleyenler vardı. Mücadelenin sadece silahla, parayla değil asıl imanla, inançla kazanıldığını herkes gördü.