AK Parti’den Dolmabahçe toplantısı iddialarına yanıt

29-08-2019
Rûdaw
Etiketler Dolmabahçe Mütabakatı Türkiye HDP Erdoğan AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi - Çözüm sürecinde AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında Dolmabahçe'de düzenlenen görüşmede oturma planının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından A4 kağıda çizildiği iddiası toplantıya katılan eski bakanlar tarafından yalanlandı.

 

Cumhuriyet, Davutoğlu’na yakın isimlere dayandırdığı haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Dolmabahçe Mutabakatı’nın açıklandığı toplantıda, “kimin nerede oturacağını bile bizzat kendisinin bir A4 kâğıda çizdiğini” ileri sürdü.

 

Konuya ilişkin eski bakanlar Yalçın Akdoğan, Mahir Ünal ve Efkan Ala adına AK Parti'den yapılan açıklamada, çözüm sürecinde AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen bu görüşmede kimin nerede oturacağının bizzat Erdoğan tarafından A4'e çizdiği şeklindeki haberlerin tamamen asılsız, gerçek dışı ve uydurma olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, "İddialar tamamen asılsız, gerçek dışı ve uydurmadır. Tamamen hayal ürünü olan ve isimsiz kaynak üzerinden spekülasyon üreten bu haberi yalanlıyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a atfedilen iddiaların külliyen yalan olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli