DEM Parti Batman Milletvekili kazanın yaşandığı karayolunu Ulaştırma Bakanı’na sormuş

29-07-2024
Rûdaw
Etiketler DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Trafik kazası Ulaştırma Bakanı Meclis
A+ A-

Haber Merkezi - Batman’da 4 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili 7 ay önce Meclis’te yaptığı konuşmayı paylaştı. Oduncu, “İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti” dedi.

Zeynep Oduncu, kazanın meydana geldiği karayolu ile ilgili Meclis’te uyarılarda bulunduklarını ancak sorumluların gerekli çalışmaları yapmadığını söyledi.

Oduncu, konuyla ilgili 23 Aralık 2023’te Meclis Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na tedbirlerin alınması çağrısının yer aldığı konuşmasını hatırlattı.

‘Uyarılarımızı dikkate alsaydınız dört canımızı yitirmeyecektik’

Oduncu, Meclis’teki konuşmasına ait videoyu paylaştığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Daha fazla canımızı kaybetmek istemiyoruz! Dün Batman-Beşiri arasında meydana gelen kazada 4 yurttaşımızı kaybettik. İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti. Çok değil, 23 Aralık 2023 günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na ‘Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz’ diyerek çağrı yapmıştık. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk. Fakat bakanlık pişkince farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap vermişti; ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış! O gün uyarılarımızı dikkate almış olsaydınız, dün dört canımızı yitirmeyecektik. Sorumluluğunuzu hatırlatıyor ve bu sorumluluğunuz yaşamsal önemde olduğunu bilmenizi istiyoruz. Hamaset yapmayı bırakıp, bir önce gerekli çalışmaları hayata geçirin.”

“Ölüm kavşağını sorduk”

Oduncu, söz konusu konuşmasında şöyle demişti:

“Başka bir sorunumuz da Batman ve Beşiri arasındaki OSB kavşağı. Yıllardır burayla ilgili çalışmalar yapılacak diye bekleniyor. Biz bu kavşağın adını artık ‘ölüm kavşağı’ koyduk. Neden ölüm kavşağı? Çünkü yıllardır burada, bu kavşakta ölümlü kazalar meydana geliyor. Daha bir hafta önce 2 kişinin ağır yaralandığı bir kaza meydana geldi. Bununla ilgili daha geldiğim ilk aylarda Bakanlığınıza soru önergesi vermiştim. ‘Bu yolla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır?’ diye sormuştuk, verilen cevap Batman şehrini anlatan bir cevap değildi, farklı bir yerin yol çalışmasıyla ilgili bir cevap verilmişti, ışıklandırma varmış, üst geçitler varmış. Vallahi orada öyle bir yol yok ve maalesef, burada hâlâ kazalar olmaya devam ediyor. Sayın Bakan buradayken bunu bir daha tekrarlamak istiyorum: Lütfen, Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın çünkü daha fazla canımızı burada kaybetmek istemiyoruz.”

Batman-Beşiri karayolunda hafif ticari araç, düğün salonundan çıkan ve yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarpmıştı. Kazada Süleyman O. (48), İlyas O. (40), Denhir O. (3) ve Sefa O. (12) hayatını kaybetmiş 2 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli