Ömer Çelik’ten İsrail Dışişleri Bakanı'na sert tepki: Tam bir Nazi

29-07-2024
Rûdaw
Etiketler AK Parti Ömer Çelik İsrail Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Saddam
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşımına tepki göstererek Katz için “tam bir Nazi” ifadesini kullandı.

Sözcü Ömer Çelik, X'ten yaptığı paylaşımla söz konusu ifadelere tepki gösterdi.

Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığını söyleyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop, 'kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek'ten yargılanmıştı.

Katz’a, Ribbentrop’un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır."

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Nasıl Karabağ’a, Libya’ya gittiysek oraya da gideriz” sözlerinin ardından, “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” paylaşımı yapmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli