Akdoğan: PKK IŞİD’i kullanıyor (YENİLENDİ)

29-07-2015
Rûdaw
Etiketler Yalçın Akdoğan PKK IŞİD HDP
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “PKK'nın IŞİD konusunda kirli bir kampanya yürüttüğünü” ileri sürerek, “PKK DAEŞ'i bir kaldıraç olarak kullanıyor” dedi.

 

Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“PKK, dünya genelinde Türkiye'yi bir şekilde zora düşürmek için, ‘bunlar bu örgütü destekliyor’ diye çok kirli bir kampanya yürütüyor” diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

 

“Asıl kendileri DAEŞ'i bir kaldıraç olarak kullanıyor.DAEŞ ile verdikleri mücadeleyi maskeleyerek örgütü meşrulaştırmaya çalışıyorlar. PKK'ya uluslararası zeminde farklı bir konum üretmeye çalışıyorlar. Burada DAEŞ'i bu şekilde kullanan PKK'dır."

 

Başbakan Yardımcısı, "Çözüm Süreci’nin düşmanları olarak adlandırabileceğimiz statüko cephesi bu son seçimden önce HDP'yi bir proje olarak kullandı, taşeron şekilde kullandı" dedi.

 

Öcalan’ın çağrısı

 

Akdoğan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Şubat başında yaptığı silahsızlanma kongresi çağrısının üç hafta geciktirildiğini belirterek, “Öcalan sözlü, yazılı, imzalı her türlü mesajını vermiştir. Ancak HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir" ifadelerini kullandı. Akdoğan, şöyle devam etti:

 

"Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar; ‘Öcalan başkanlık sistemine karşı’, ‘Öcalan AK Parti'yle koalisyona karşı…’ Külliyen bunlar yalan. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon diye bir konu var mıydı ki Türkiye'de, Öcalan 'onunla yapın şununla yapın' desin. Bu yüzden büyük bir sorumsuzluk var. Öcalan bunları muhtemelen yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, 'her şeyi mahvettiniz' diye."

 

Koalisyon görüşmeleri

 

Akdoğan, koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak da, "Kapılar kapatılmadı ama ikinci tur, ön heyetlerin görüşmesi vesaire CHP ile yapıldığı gibi diğer partilerle böyle bir anlaşmaya varılmadı ama kapılar da kapanmadı" dedi.

 

Bu arada, parti kapatmaya karşı olduklarını ve bunu zorlaştıran düzenlemeler de yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Şahıslar ve kişiler cezalandırılsın, bu bizim samimi görüşümüzdür. Ama bu, o partilerde yanlış yapan, teröre destek veren ve eylemleri içerisinde olanların da görmezden gelineceği anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, son alınan güvenlik tedbirleri, yapılan operasyonlar ve bu çerçevede yapılanların, “Türkiye açısından büyük bir askeri başarı ve büyük bir diplomatik zafer olduğunu” dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Yani hem bütün dünya Türkiye'nin haklılığını yeniden teyit etmiştir hem de oyun değiştirici bir aktör olarak Türkiye bu hamleyi yapmıştır. Bölgede Türkiye'ye rağmen hiçbir şeyin olamayacağını, yapılamayacağını herkes görmüştür. Türkiye'ye hasmane tutum takınan hiçbir yapının, oluşumun ve örgütün burada tutunamayacağını görmüştür."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli