DEM Eş Başkanı Bakırhan'dan Erdoğan'a: Esad ile de PYD ile kardeş olsun

29-06-2024
Rûdaw
Etiketler Esad PYD Erdoğan DEM Tuncer Bakirhan
A+ A-

Haber Merkezi - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakirhan AK Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sayın Esed’le biz bu görüşmeleri yaptık yine olur” sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Erdoğan Esad ile de görüşsün PYD ile de görüşsün. PYD ile defalarca görüştü. Salih Müslüm, Asya Abdullah geldi. Devlet erkanı karşıladı. Doğrusu odur” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İLKE TV’de canlı yayınlanan ve Dilek Odabaşı’nın yönettiği Konuşma Zamanı programına katıldı.

Dün Cuma namazı çıkışı gazetecilere konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme sinyaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakirhan, “PYD ile defalarca görüştü. Salih Müslüm, Asya Abdullah geldi. Devlet erkanı karşıladı. Doğrusu odur” diye konuştu.

Tuncer Bakırhan şunları söyledi:

“İran’la görüşülüyor, Suriye ile böyle bir niyet var. Bunlar olmasın demiyoruz. Görüşme olsun ama bu görüşme Kürt’ün olmadığı, taleplerinin bastırıldığı bir görüşme olmasın. Erdoğan Esad ile de görüşsün PYD ile de görüşsün. PYD ile defalarca görüştü. Salih Müslüm, Asya Abdullah geldi. Devlet erkanı karşıladı. Doğrusu odur. Ne güzeldi. Suriye’de düşmanlık yerine Suriye’nin geleceğinde Suriye halkı karar versin.Türkiye’nin Suriye politikasına dair olması kadar normal bir durum yok. Esad ile de PYD ile kardeş olsun. Oradaki Kürt, Suriye’nin geleceği tartışıldığında Kürtler unutmasın. Orada ciddi bir Kürt nüfusü var. Mücadele yürütüyorlar. Büyük bedeller ödendi. Eğer bu yok sayılırsa kimseye bir yararı olmaz. Irak’ta Kürt karşıtı görüşmeler, İran’da her gün Kürtler idam ediliyor. Suriye’de Esad’a el uzatırken, emin Kürtlerin durumları, statüleri üzerinedir. Ret ve inkarı üzerine bir konuşmadır.”

“Statü ortadan kalksın diye yapıyor”

Türkiye’de ekonomide yaşanan sorunların “Kürt karşıtı politikalarından, savaşlarından kaynaklanıyor” kaynaklandığını ifade eden Bakırhan, şunları söyledi:

“Esad ile görüşmesin demiyoruz. PYD ile de görüşsün. Emin olun Türkiye’de buna kimse itiraz etmez. Suriye’nin sorunların Suriye halkları çözsün. Kürt halk sahibi olmasın diye görüşmek istiyor. Statü ortadan kalksın diye yapıyor. Bu bir çıkmazdır. Türkiye’ye bir yere götürmez. Bu halde normalleşme olmaz. Ekonominin bu halde olmasının nedeni Kürt karşıtı politikalarından, savaşlarından kaynaklanıyor. Hem dışarda hem içerde bir normalleşme lazım. MHP’nin aklı ile normalleşme olmaz. MHP Türkiye’de bütün renkleri tekleştirmek istiyor. Aslında başka ülkede olsa kapısına kilit vurulurdu. Türkiye’de bu anlayışa sahip bir partinin iktidar ortağı olmasını halk hak etmiyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli