Kaymakam Safitürk’ün ağabeyi: Bombayı emniyet amiri koydu

29-05-2020
Rûdaw
Etiketler Muhammed Fatih Safitürk Kaymakam Safitürk Davası Bombayı Emniyet Amiri koydu
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin’in Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk‘ün 10 Kasım 2016 tarihinde makamına konulan bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin ağabeyi Ali Haydar Safitürk, bombanın dönemin İlçe Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay, tarafından konulduğunu iddia etti.

Derik Kaymakamlığı makam odasında bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedem Muhammed Fatih Safitürk’in ağabeyi Ali Haydae Safitürk, Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kardeşinin ölümüne neden olan bombanın dönemin Derik İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Kutluay tarafından makama konulduğunu iddia etti.

Ali Haydar Safitürk, “ÜLKESİNİ MİLLETİNİ HİZMET AŞKI İLE SEVEN BİR KAYMAKAMI MESAİ SAATİ İÇERSİNDE ÇALIŞMA MASASINA KENDİ İLÇE EMNİYET AMİRİ mustafa hakan kutluay TARAFINDAN KONULAN BOMBA İLE ŞEHİT ETTİ..... 3 yıl 1500 km yolu 20 den fazla duruşma yaptık koskocaman bir hiç..... Kaymakamın kanından nemalanan ödüllenen bir sürü HAİN. SEN AĞLA ANAM sende ağla BABAM .........” ifadelerini kullandı.

Ali Haydar Safitürk geçen yıl 21 Kasım’da görülen duruşmanın ardından da şu ifadeleri kullanmıştı:

“En dikkat çekici özellik ise devleti temsil eden kaymakamın makamına yapılan bu saldırıda olay yeri incelemenin 62 saat gibi çok uzun bir sürenin geçmesinin ardından yapılmış olması, olay yeri delillerini kaybeden emniyet amirinin bugüne kadar sorgulanamaması acımızı arttırmaktadır. Dolayısıyla bunları mahkemeye çokça beyan ediyoruz. Bu yönde çalışmaların olduğunu görüyoruz. İnşallah hedefe ulaşılır, kaymakamın katilleri yakalanır. En can alıcı nokta kaymakamın korumasının olayı yapanı bildiği halde mahkemeye itiraf ettiği halde faillerle ilgili çalışma yapılmamış, halen daha yapılmamakta. O günkü ilçe emniyet amirinin olay yerini kararttığı, kaymakamın kanlı elbiselerini bir poşete koyup çok pejmürde bir şekilde sorumsuzca, terör diye yargılanan insanların kardeşiyle bize göndermesinin bugüne kadar incelenmemesi bizi üzen bir durumdur. Bunları İstinaf Mahkemesi takip altına alacaktır. Mahkemeye güveniyoruz.”

Kaymakam Safitürk’ün hayatını kaybetmesi

Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk hayatını kaybetmişti.

Mahkeme süreci

Muhammed Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016 tarihinde makamına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmiş, sonrasında olaya ilişkin gözaltına alınan 71 kişiden 15'i tutuklanmıştı. Tutuklular hakkında açılan dava da geçtiğimiz yıl Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanmış ve 14 kişi hakkında beraat kararı verilirken, dönemin Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Dosyanın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce 8 kişi yönünden bozulmasının ardından Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi’nde başlayan yargılamada Safitürk ailesi, 3 yılı aşkın bir süredir mahkemeler tarafından ifadesine başvurulmayan dönemin Derik İlçe Emniyet Amiri Hakan Kutluay’ı işaret ederek, “Bu olayın baş faili emniyet amiridir. Emniyet amiri delilleri yok etmiştir. Bu amir devleti temsil edemez. Bu olayı emniyet amiri çözecektir” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından mahkemece dinlenmesine karar verilen Kutluay, üzerine atılı iddiaları reddetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli