‘Köyün tamamı terör yanlısı’ diyen öğretmen hakkında yeni gelişme

29-04-2024
Etiketler Murat Kurum Astrolog İstanbul Büyükşehir Belediyesi Astrolog Nuray Sayarı Ayşegül Avcı Öğretmen Van Bitlis MEB
A+ A-

Haber Merkezi - 23 Nisan etkinliği paylaşımında “Köyün tamamı terör yanlısı” diyen öğretmene soruşturma açıldığı ve merkeze çekildiği bildirildi.

Sosyal medyada Van’da bir köy ilkokulunda öğretmenlik yaptığını söyleyen Ayşegül Avcı isimli öğretmenin X hesabı üzerinden yaptığı 23 Nisan etkinliği paylaşımında “Köyün tamamı terör yanlısı” sözleri tepkilere neden olmuştu.

Öğretmenin Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kızvak (Kıyıdüzü) köyünde görev yaptığı öğrenildi.

Ensonhaber’e göre gelen tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Öğretmen hakkında soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, köy öğretmenliği yapan Ayşegül Avcı’yı merkeze çekti.

Ne olmuştu?

Bir köy ilkokulunda öğretmenlik yapan Ayşegül Avcı’nın 23 Nisan etkinliği paylaşımında “Köyün tamamı terör yanlısı” sözleri tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine Ayşegül  Avcı hesabını kapattı.

Söz konusu paylaşımda Avcı şu ifadelere yer verdi:

“Yeni atanmışım, köyün tamamı terör örgütü yanlısı. Velilerimin hepsi sosyal medyada Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıyor. Ben Atatürk baskılı tişörtlerle 23 Nisan'da zeybek oynadım. Bu benim zaferimdir. Kendimle ve çocuklarımla gurur duyuyorum.”

Tepki yağdı

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilerde öğretmenin siyasi tercihlerinden dolayı insanları ‘terörize’ ettiğini ve  'ırkçılık' yaptığını belirterek, hakkında işlem yapılmasını talep etti. Bazı kullanıcılar da öğretmene destek verdiği görüldü.

Gazeteci Sinan Aygül X hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu öğretmenin Bitlis'in Tatvan ilçesi Kıyıdüzü (Kızvak) köyünde sözleşmeli öğretmenlik yaptığını belirterek, “Yetkililerle demin görüştüm, gün içinde valilik talimatıyla hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını ve  soruşturma başlatıldığını söylediler” ifadesini kullandı.

Aygül paylaşımında şunları dile getirdi:

“Ne buradaki insanların dışardan gelenlerle, ne dışardan gelenlerin buradaki insanlarla bu minvalde sorunları yok aslında. Bu şahıs da 30. tercih olarak verdiği yere, muhtemelen istemeden gelmiş ve tayin çıkarmak isteyenlerin başvurduğu klasik numaralardan birini yapmaya çalışmıştır bence. Tabi bu durumlara, ırkçılık ve faşizm gibi hastalık nöbetleri de sebep oluyor bazen. Hangisi olduğu çok önemli değil ama her halükarda çok çirkin bir durum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli