MAZLUMDER: Ezidiler sağlık hizmeti alamıyor

Mersin (Rudaw)- MAZLUMDER Mülteci Merkezi Sorumlusu AV. Halim Yılmaz, Türkiye’ye sığınan Ezidi mültecilerin  sağlık hizmeti alamadığını söyledi.

 

Rûdaw’ a konuşan İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkan Yardımcısı ve Mülteci Merkezi Sorumlusu Av. Halim Yılmaz, IŞİD savaşından kaçıp Türkiye’ye giden Ezidi Kürtler’in ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

 

Yılmaz, “ Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Suriye Koordinasyon Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ‘Irak'tan gelen yeni misafirlerimiz bütün sağlık hizmetlerinden, ister acil olsun, ister normal şartlarda olsun yararlanacaktır’ demişti.  Ancak sözkonusu hizmetler maalesef verilmedi. En kısa sürede bunun sağlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye’de şu anda yaklaşık 1.700.000 Suriyeli ve 150.000 Iraklı mültecinin bulunduğunu belirten Yılmaz, “Mülteciler ikamet, sağlık, iş bulma, çocukların eğitimi, barınma, beslenme gibi normal bir yaşam istiyor” dedi.

 

“Türkiye 2 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor” diyen Yılmaz, “Bu insani olarak övünülecek bir şey. Ancak, Türkiye’nin mülteci politikası hala güvenlik öncelikli. İnsani perspektif maalesef gerilerde kalıyor” ifadelerini kullandı.