Adli Tıp Raporu: H.K.G.’nin ruh sağlığı bozuldu

29-01-2023
Etiketler H.K.G İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı Çocuğa Cinsel İstismar Ruh Sağlığı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Adli Tıp Kurumu, 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evlendirilen” H.K.G.’nin ruh sağlığının bozulduğunu tespit etti.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, 2004 yılında henüz 6 yaşında olan kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirmesi” uzun süre gündemde kalmıştı.

Mahkeme, dava sürecinde mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vermişti.

Bu nedenle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen H.K.G. uzman hekimler tarafından muayene edildi. Bu inceleme sonucunda hazırlanan 25 Ocak 2023 tarihli rapor, mahkemeye gönderildi.

DW Türkçe'nin ulaştığı raporda, “Yukarıdaki tıbbi belgeler ve dava dosyasının tetkikinde elde edilen ve adli psikiyatriyi ilgilendiren hususların değerlendirilmesinde; (…) mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olan travma sonrası stres bozukluğu denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği, bu duruma göre H.K.G.'nin mağduru bulunduğu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

İlk duruşma yarın

H.K.G.'ye yönelik yıllar sürdüğü iddia edilen cinsel istismara ilişkin açılan davanın ilk duruşması, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın başlıyor.

Saat 10.00’daki duruşmada mağdurenin babası İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, annesi Fatma Gümüşel ve tarikat üyesi Kadir İstekli sanık olarak hâkim karşısına çıkacak. Duruşmada üç sanığın savunması alınacak.

Öte yandan, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yarın başlayacak duruşmanın kapalı yapılmasını ve yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli