Çavuşoğlu, Libya tezkeresi için 3 parti ile görüşecek

28-12-2019
Rûdaw
Etiketler Libya Tezkeresi Mevlüt Çavuşoğlu CHP Andrias Schneider
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Libya tezkeresi konusunda bilgi vermek için 30 Aralık Pazartesi günü CHP, MHP ve İYİ Parti'yi ziyaret edeceği bildirildi. Çavuşoğlu'nun, HDP ile görüşmesi beklenmiyor.

Türkiye medyasında yer alan haberlere göre Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefete Libya tezkeresi turuna çıkıyor.

Bakan Çavuşoğlu'nun, tezkere konusunda bilgi vermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan randevu talebinde bulunduğu ve Kılıçdaroğlu'nun söz konusu talebe olumlu yanıt verdiği bildirildi.

Çavuşoğlu'nun pazartesi günü saat 12.00'de CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesi, ardından MHP ve İYİ Parti'yi de ziyaret etmesi, aynı gün saat 14.00'te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu’nun Libya tezkeresi konusunda HDP ile görüşmesi beklenmiyor.

Tezkere Meclis’e getirilecek

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesine "Hayır" diyeceklerini belirterek, "Bu dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirir. Vicdanı olan herkes bunu görmeli” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Libya'ya İhvan kardeşliği için gidiliyor. Gerek Suriye, gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye'ye yarar değil zarar getirecektir. Libya tezkeresinin TBMM'de oylanması sırasında askerimizin Libya'ya gönderilmesine ‘Evet’ demeyeceğiz. Askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli