Ankara’nın kanton tanımı: Fantezi!

28-12-2015
Rûdaw
Etiketler DTK Kanton Özyönetim İbrahim Kalın
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Özerklik, öz yönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını” söyledi.

 

Kalın, bugün Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

 

Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonunun belli olduğunu ifade eden Kalın, şöyle konuştu:

 

"Zaman zaman dile getirilen ve dün en açık ifadesini bulan ayrılma, bölünme, özerklik, öz yönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz.

 

Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir, bundan sonra da farklı olmayacaktır. Terör örgütünün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti estetize etmeye, güzel, şirin göstermeye çalışanların da abesle iştigal ettikleri ortadadır."

 

Türkiye üzerinde daha önce denen operasyonların boşa çıktığını kaydeden Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Türkiye topraklarının mayası bellidir. Bugün bu fantezileri dile getirenler, milletin kendilerine 1 Kasım'da verdiği ya da açtığı siyasi krediyi bu şekilde dağa ipotek ederek, örgütün vesayetinde siyaset yaptığını zannedenler aslında en büyük kötülüğü kendilerine oy veren o insanlara yapıyorlar.

 

Bizim tabii ki milli iradeye saygımız var, o partiye oy verenlere de saygımız vardır ama zannediyorum, bu yapılan son açıklamalar, her fırsatta terör örgütüne arka çıkma çabasını da bu vatandaşlarımız da gayet iyi, açık ve net bir şekilde görüyorlardır. Bu planlar tutmayacaktır, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücü yetmez."

 

DTK’nın ‘özyönetim’ kararı

 

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK), iki gün süren toplantının ardından dün açıklanan sonuç bildirgesinde, “özerk bölgelerin oluşturulması” istendi.

 

DTK, genişletilmiş olağanüstü genel kurulu, “Öz yönetimle demokratik ulusa” başlığıyla önceki gün başlamıştı.

 

Toplantıya, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

 

Hatip Dicle ile Selma Irmak’ın açıkladığı bildirgede, “Ülke genelinde kültürel, ekonomik, coğrafi yakınlıkları dikkate alınarak bir veya birkaç komşu şehri kapsayacak biçimde demokratik özerk bölgelerin oluşturulması” maddesi yer aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli