Özgür Özel’den Tahir Elçi mesajı: Adalet yerini bulana kadar unutmayacağız, unutturmayacağız

28-11-2023
Etiketler Tahir Elçi CHP Özgür Özel
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Aramızdan ayrılışının 8'inci yılında katledilen insan hakları savunucusu Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum. Sorumlular hesap verene, adalet yerini bulana kadar yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 sene önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Özel, sosyal medya hesabından bugün şu paylaşımı yaptı:

"Aramızdan ayrılışının 8'inci yılında katledilen insan hakları savunucusu Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum. Sorumlular hesap verene, adalet yerini bulana kadar yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız."

Av. Tahir Elçi kimdir?

Avukat Tahir Elçi 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1992 yılından itibaren Diyarbakır da serbest avukatlık yapan Elçi, daha sonraları ise 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yaptı.  2012 yılında Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi ve hayatını kaybettiğinde baronun ikinci kez başkanlık görevine seçilmişti.

Bunun yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyordu.

Türkan Elçi Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştı.

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması yaptığı esnada, açıklamayı yaptığı sokakta çıkan bir çatışmada başından vurularak hayatını kaybetti.

Öldürülmeden dakikalar önce yaptığı açıklamada "Silah, çatışma, operasyon istemiyoruz" demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli