Meteoroloji'den 23 ile sarı kodlu uyarı

28-11-2023
Etiketler Türkiye Meteoroloji Müdürlüğü Sağanak Yağış Fırtına Sarı uyarı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Müdürlüğünden aralarında İstanbul, İzmir ve Bursa'nın da yer aldığı 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nden de vatandaşlara uyarı yapılarak, ''Marmara'da rüzgarın, yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havaya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yeni bir uyarı geldi.

Marmara ve Ege fırtınaya teslim olacak

Marmara ve Ege'de beklenen şiddetli fırtınanın yarın akşam saatlerinden ertesi güne kadar etkili olacağı belirtildi.

23 il için sarı kodlu uyarı

Aydın ve Muğla için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce ve Karabük için ise sarı kodlu rüzgar uyarısı verildi. Öte yandan Balıkesir, İzmir ve Manisa için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile rüzgar uyarısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nden uyarı geldi

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Marmara'da rüzgârın, yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli