Papa'dan Erdoğan’a hapishane tablosu!

28-11-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Papa Franciscus, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinde tarihte daha çok ünlü isimlerin tutsak tutulduğu hapishane olarak  St. Angelo Kalesi'nin tablosunu hediye etti.

Description: http://www.internethaber.com/stats.php 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa Franciscus, Cumhurbaşkanlığı  Sarayı'ndaki resmi karşılamanın ardından baş başa görüşme gerçekleştirdiler. Samimi bir havada geçtiği öğrenilen görüşmeye, Başbakan Ahmet  Davutoğlu ile Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin de katıldı. Erdoğan ve Papa başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerde, Başbakan  Yardımcısı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer ilgililer hazır bulundu. 

 

Papa Franciscus, ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Romalı  çağdaş ressam Riommi'nin ''St. Angelo Kalesi'nden Görünüm'' adlı yağlı boya  tablosundan esinlenerek hazırlanan, mozaik bir resim hediye etti.

 

Resmin Vatikan  Mozaik Stüdyosu'ndan sanatçılar tarafından hazırlandığı belirtildi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Papa'ya Fatih Sultan Mehmet'in Bosna'da  ikamet eden Hristiyanlara verdiği Din ve İnanç Özgürlüğü fermanının gümüş zemin  üzerine hazırlanmış tablosunu takdim etti. 

 

Ankara'ya yakın diplomatik kaynaklar ise Papa Franciscus'un hediyesini şık bulmadı. Papa'nın Erdoğan'a hediye ettiği Romalı çağdaş ressam Riommi'nin tablosunda yer alan St. Angelo Kalesi, bir dönem Papalığın merkezi olarak kullanılsa da tarihte daha çok ünlü isimlerin tutsak tutulduğu hapishane olarak kullanılmış.
 

Kalenin Türkler için önemi ise Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanıyor. Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Cem Sultan uzun yıllar bu kalede tutulmuştur. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli