İDDİA - Çanakkale’de ırkçı grup Kürtçe şarkı çalınan düğün salonunun elektriğini kesti

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Çanakkale Düğün Kürtçe Şarlı Saldırı Irkçı grup
A+ A-

Haber Merkezi – Çanakkale’nin Çan ilçesinde Kürtçe şarkı çalınan Ağrılı ailenin düğününe ırkçı bir grubun müdahale ederek elektriği kestiği ve bir genci darp ettiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) geçtiği habere göre; Çanspor'un "17. Alay" isimli taraftar grubu, Kürtçe şarkıları bahane ederek, 2-3 kez düğün salonunun elektrik şalterlerini indirdi.

Düğün sahibi aile de tacizin artması üzerine düğünü bir saat erken bitirdi. Davetliler düğünden ayrılırken, düğün sahiplerinden bir genç grubun saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan gence ait telefon ve para gasp edildi.

Aile, saldırgan gruptan para ve telefonu geri istedi. Saldırganlar da "50 kişi ile sizi bekliyoruz, gelip alın" karşılığı verdi. Ağrılı aile, saldırganların verdiği konuma gitti ancak burada taşlı sopalı saldırıya maruz kaldı. 

10 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Birçok aile ferdi, saldırı nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Aile ve saldırgan gruptan en az 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ailenin saldırganlar hakkında şikayetçi olacağı öğrenildi.

MA’nın haberine göre saldırganların "Kıpkırmızı 17. Alay" isminde oluşturdukları Whatsapp grubunda organize oldukları ortaya çıktı.

Whatsapp mesajlarında Sezai Kaya isimli kişinin "Kürtçe halay nerede çekiliyor. Öğrenin şunu kardeşler, gidin bir bakın, tam yer neresi" diye sorduğu görüldü. Batuhan B. ise "Dayı bir yerden geliyor. Biz de duyuyoruz" şeklinde cevap verdiği görüldü. Ardından Furkan Sökeli, düğün salonunun yerini bulduğunu belirterek, "Abi biz buradayız. 1 asayiş 1 trafik var. Şarkıları Türkçeye çevirdiler. Çalgıcılar İstanbul’dan gelmiş" ifadeleriyle mesajlara devam ettiği görüldü. Şalteri indirdiklerini belirten Sezai Kaya, "Gereken yapıldı. Ses kesildi kardeşler" dedi. Hüseyin Efe ise, "Kısıldı reis sıkıntı yok" cevabını verdi. Sezai Kaya, "Olay tamam üstümüze düşeni yaptım. Benim Kürt alerjim çok fazla" şeklinde yazdığı görüldü.  

Kaya'nın paylaşımının altında ise çeşitli ırkçı yorumlar yapıldığı görüldü. Kaya’nın paylaşımının altına Ahmet Öztürk, "Hayali Kürdistan olanın sonu kabristan olur" yorumunu yaparken, Hakan Dayı adlı kullanıcı, "Buradan ilçemizi yönetenlere bir ricam olacak. Hassas zamandan geçiyoruz. Bu akşamki düğünde ses aşırı yüksekti, tahrik edici, bütün Çan'a duyuruldu. Kimse bilmiyor, bu gece bazı gruplardan çok ses geldi bize. Engel olduk, bu gece sıkıntılı geçerdi, önüne geçtik. Çan'da bundan sonra olacak bu tarz düğünlerde önlem alınsın" ifadelerini kullandı. Samed Dayı ise "Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti reis, herkes ayağını denk alacak" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli