Kanaltürk’te arbede!

Haber Merkezi – Türkiye’nin İstanbul kentindeki Koza-İpek grubuna ait binaya sabah saatlerinde polis baskını yapıldı ve Kanaltürk televizyonunun canlı yayını durduruldu.

 

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 05:00 sıralarında emniyet güçleri Koza İpek grubuna mahkeme tarafından atanan kayyum ile birlikte gitti.

 

Holding yönetimini devralmak üzere binaya gelen kayyum heyetine Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros tepki gösterdi.

 

Kanal binası önünde konuşan Toros, "Kanalın genel yayın müdürü benim. Neden kameranın arkasına geçiyorsunuz. Bu yayın devam edecek. Yayına müdahale edemezsiniz. Yayını yayın müdürü götürür" dedi.

 

Bu sırada toplanan kalabalık ile polis arasında arbede çıktı. Kapı önünde bekleyenler biber gazı sıkılarak uzaklaştırıldıktan sonra polisler demir zincirlerle kilitlenen kapıyı yerinden söktü.

 

Gözaltına alındılar!

 

Binaya giren polisler kendilerine engel olmak isteyen kanal çalışanlarını dışarı çıkarttı. Bazı çalışanlar yere yatırılarak gözaltına alındı.

 

Binanın içi boşaltıldıktan sonra kayyum görevlileri polis eşliğinde içeri alındı. Binadaki çalışanlardan bazıları da yaşanan arbedede yaralandı.

 

Bina içindeki çalışanların tamamı dışarı çıkarıldıktan sonra kapı önünden canlı yayın yapan Kanaltürk kameralarının kablosu çekilerek canlı yayına son verildi.

 

Himmet paraları

 

Koza İpek grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, bugün yaşananlara ilişkin, "Grubumuza ait Himmetdede altın madenine ait evrakları alıp 'Himmet paraları ile Holding'i finanse etmişler' diye haber yapıyorlar, kayyum atıyorlar. Böyle bir zihniyetle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Koza İpek grubu binasını ziyaret ederek, yapılan baskından AK Parti’yi sorumlu tuttu.

 

Demirtaş, "Güne, bir basın yayın kuruluşuna, televizyona zorla el koyma ‘kayyum’ adı altında uygulamasıyla başladık. Çok mu şaşırdık? Hayır. Maalesef burası AKP Türkiye’si" dedi.

 

Kayyumun hedefi ‘FETÖ’

 

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar vermişti.

 

Karar üzerine Bugün TV, Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo, Bugün gazetesi ve Millet gazetesi yönetimleri değiştirildi.

 

Bugün gazetesi ve Millet gazetesi okurlarının karşısına siyah birinci sayfalarla çıktı.

 

Sözkonusu şirketlerin “FETÖ Terör Örgütü”nü finanse ettiği iddiası öne sürülüyor. (Ajanslar)