Köy girişine TIR bırakmak isteyen koruculardan köy halkına taş ve sopalı saldırı

Erbil (Rûdaw) – Midyat'a bağlı Taşlıburç Mahallesinde korucuların, 4’ü kadın 6 kişiye silah doğrulttukları, taş ve sopalarla köy halkına saldırdıkları aktarıldı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Taşlıburç (Kelehkê) kırsal mahallesinin Çınar mezrasında korucular, içinde kadınların da olduğu 6 kişiye silah doğrulttukları, taş ve sopalarla halka saldırdıkları kaydedildi.

Yaralıların akrabalarından olan Şeyhmus Orak, olaya ilişkin Rûdaw’a konuştu.

Orak, “Olay, Cumartesi günü saat 5 sularında Çınar’da meydana geldi” dedi.

Orak’ın aktardığına göre Toptepe (Nebilê) köyünden korucular, köylerinin girişine bir TIR bırakmak istedi. Bunun üzerine köylüler ile korucular arasında tartışma başladı ve korucular köy halkına saldırdı.

20’ye yakın korucu, sopa ve taşlarla köy halkına saldırırken 4’ü kadın 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edule Orhan adlı kadının kafası ve kolu kırıldı.

Orak’ın verdiği bilgilere göre olay sonrası birkaç korucu gözaltına alınırken saldırıda yaralanan Edule Orhan, Mesude Orhan, Dilan Orhan, Rıfha Orhan ve Fethullah Orhan da tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Yaralı yakınlarından Abdulvahap Orhan da konuya ilişkin Rûdaw’a konuştu:

“Olay sonrası korucular kaçıyor, ama araba plakaları alındığı ve karakol da bilgilendirildiği için jandarma tarafından gözaltına alındılar.

Serbest bırakılıp bırakılmadıklarını bilmiyoruz.”

Öte yandan HDP Mardin Milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay ile Mardin Barosu’nu etiketleyen bir kullanıcı ise sosyal medya hesabı üzerinden olayı şu ifadelerle paylaştı:

“Bu akşam üzeri Midyat’ta Taşlıburç köyüne bağlı Çınar mezrasında köy yoluna araç koyan koruculara tepki gösteren 20 köylü korucular tarafından darp edildi. Aralarında kadınların da olduğu kişilerin kolları ve kafaları kırıldı.

6 kişi hastaneye kaldırıldı. Darp raporu alan köylüler korucuların kendilerine, Sizleri sağ bırakmayız diyerek silah çektiğini söyledi.

Köylüler koruculardan şikayetçi olacak”