EMEP: Karar bizim!

28-08-2015
Rûdaw
Etiketler EMEP HDP Levent Tüzel
A+ A-

Haber Merkezi – Emek Partisi (EMEP) HDP’li milletvekili Levent Tüzel’in bakanlık teklifini red kararını kendilerinin aldığını bildirdi.

 

Çorum’da düzenlenen Dünya Barış Günü panelinde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili Tüzel'in geçici hükümette yer almamasını, “Kurucu genel başkanımız kendisine teklif edilen bakanlık görevini partimizin kararı doğrultusunda reddetti. HDP ile kimi kritik noktalarda ayrı düşünebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Tüzel’in kendisine sunulan bakanlık teklifini reddetmesi hakkında sorulan bir soruyu da cevaplayan Gürkan, “EMEP olarak yaptığımız değerlendirmede, yeniden seçim kararının bir seçim hükümeti ve aynı zamanda bir savaş hükümeti olacağını düşündük. Bu savaş hükümetinde yer almanın doğru olmayacağı yönünde bir karar verdik” dedi.  

 

EMEP Başkanı, HDP ile ittifak halinde seçimlere girdiklerini ancak farklı bir parti olduklarını ve demokrasi mücadelesinde ittifak halinde mücadeleye devam edeklerini belirterek, “Kimi kritik noktalarda ayrı düşünebiliriz. Bu HDP içinde bir çatlak olarak değerlendirilmemeli” ifadelerinde bulundu.

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li vekillere, teklif gelmesi durumunda “kabul” yetkisi vermişti.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan geçici hükümette bakanlık yapmak için teklif alan HDP’li Levent Tüzel, teklifi reddetmişti.

 

HDP’li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan ise bakanlık teklfini kabul etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli