İSTANBUL- Düğünde halay çeken 11 kişi 'PKK propagandasından' tutuklandı!

28-07-2024
Etiketler Halay Kürt gençler PKK Terör propagandası
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul’da farklı tarihlerdeki düğünlerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 11’i tutuklandı.  

İstanbul’un Bağcılar, Esenyurt, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde dün yapılan ev baskınlarında 18 kişi, farklı tarihlerde yapılan düğünlerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 18, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

 Savcılık ifadelerinin ardından 18 kişi, “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemedeki ifadelerinin ardından ise 18 kişiden 7’si adli kontrol ile serbest bırakılırken, 11’i aynı iddiayla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sosyal medya platformları üzerinden bölücü terör örgütü propagandası yapan, terör örgütünü övücü ve destekleyici faaliyetlerde bulunanlarla ilgili Türkiye genelinde Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında; İstanbul'da gözaltına alınan 18 şüpheliden 11'i tutuklanmış, 7'si hakkında adli kontrol kararı verilmiş, Siirt'te ise gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklanmış, 1'i hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan girişimler asla hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

Son günlerde halay çeken Kürtlerin videoları sosyal medya üzerinden yayınlandıktan sonra gözaltılar ve tutuklamalar yaşanıyor. 

Mersin, Ağrı ve Siirt'te çok sayıda Kürt genç tutuklandı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli