İstanbul Valisi kentten gönderilen Suriyelinin sayısını açıkladı

28-07-2019
Rûdaw
Etiketler Suriye İstanbul Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kentte 547 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu hatırlatarak 12 Temmuz’dan bu yana bin 752 kayıtsız Suriyelinin İçişleri Bakanlığının belirlediği illere geri gönderildiğini söyledi.

 

İstanbul’da gazetecilere konuşan Ali Yerlikaya, İstanbul’da toplam 1 milyon 77 bin yabancının bulunduğunu, bunlardan 547 bininin Suriyeli göçzede olduğunu söyledi.

 

İstanbul'un en önemli meselesi düzensiz göç ve kayıt dışı istihdamla mücadeledir” diyen Yerlikaya, “İlimizde 527 bin ikamet izinli, 3 bin uluslararası koruma, 547 bin Geçici Koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 77 bin yabancı var” dedi.

 

12 Temmuz’dan bu yana düzensiz göçle gelen 9 bin 309 kaçak göçmenin İçişleri Bakanlığının belirlediği Geri Gönderme Merkezleri'ne sevk edildiğini dile getiren Vali Yerlikaya, yine aynı tarihten bu yana bin 752 kayıtsız Suriyelinin bakanlığın belirlediği illere gönderildiğini açıkladı.

 

Suriyelilere karşı duruş ve bakışlarında herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan İstanbul Valisi, kayıtsız Suriyelilerin 20 Ağustos’a kadar kayıtlı oldukları şehirlere dönmeleri gerektiğini hatırlattı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli