PAK ve HAK-PAR’dan bayram mesajları: Barışa ve özgürlüğe vesile olsun

28-06-2023
Rûdaw
Etiketler PAK HAK-PAR Bayram mesajı Kurban Bayramı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ile  Haklar ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) yayınladıkları  mesajlarla Kürt halkının ve dünya müslümanlarının Kurban Bayramı'nı kutladı.

PAK, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Kurban Bayramı’nın halkımız ve tüm insanlık için sağlıklı, insanca, onurlu bir yaşama, barışa, huzura, demokrasiye, eşitliğe ve Kürdistan’ın özgürlüğüne başlangıç olması umut, inanç ve dileğiyle Kürdistan ve ülke dışındaki müslümanlar ile tüm dünya müslümanlarının Kurban Bayramını kutluyoruz.”

HAK-PAR da Kürt halkının ve tüm müslümanlarının bayramını kutladı.

HAK-PAR Genel Başkanı Düzgün Kaplan imzasıyla yayınlanan mesajda şöyle denildi:

“Yüz yıldır ülkesi parçalanarak, soykırımlardan, katliamlardan geçirilen; ancak asla boyun eğmeyen Kürt halkının yarattığı destansı direniş ve özgürlük mücadele geleneği elbet bir gün zafere ulaşacaktır.

O gün, en güzel, en büyük bayram olacaktır.

İnanıyoruz ki bir gün, sömürgecilerin yok saydığı, aşağıladığı tüm değerlerimizi, dilimizi, kültürümüzü, sahiplenerek, ulusal bilinçle, kendi öz kurumlarımızı adım adım inşa edecek ve biz de bayramlarımızı barış içinde, huzurlu, özgürce kutlayacağız.

Bu inançla Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) olarak başta Kürt halkı olmak üzere, tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyoruz.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli