Midyat ve Erciş il olacak mı?

28-06-2016
Rûdaw
Etiketler Midyat Erciş HDP AK Parti
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Mardin’in Midyat ve Van Erciş ilçelerinin il olacağına dair iddialar, HDP ve AK Parti kanadında tartışılmaya devam ediyor.

 

Türk medyasında son günlerde  Erciş ve Midyat ilçelerinin il olacağına dair iddialar gündemde.

 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş böyle bir konunun Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmediğini açıklamıştı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise hükümetin, belediyeleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’nin elinde olan Mardin ve Van kentlerinin, büyükşehir statüsünden düşürülmek istendiğini öne sürüyor.

 

Rûdaw’a konuşan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, “Büyük ihtimalle hükümetin böyle bir planı var. Geçmişte de bu test edildi. Şırnak il oldu da ne oldu? 90 yıllık cumhuriyetin en büyük sorunu budur. Bu tür idari girişimlerle bu sorun çözülmez” dedi.

 

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise HDP’nin iddiasının asılsız olduğunu böyle, bir planlarının olmadığını belirtti.

 

Miroğlu, “Hükümetin gündeminde böyle bir konu bulunmuyor. Şayet olsaydı haberim olurdu. Çünkü Mardin milletvekiliyim. Ama her Midyat’lı gibi ben de Midyat’ın il olmasını istiyorum. HDP'nin anladığı şekilde bazı şehirleri büyükşehir statüsünden düşürmek gibi bir niyetimiz yok. Ayrıca büyükşehir olmasının bu kentlere nasıl bir faydası olabilir? Mardin ve Van’ın eline ne geçti?” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli