Mehmet Ağar Yalıkavak Marina’daki görevinden alındı

Haber Merkezi -Sedat Peker'in, iş insanı Mübariz Mansimov’a ait olan Bodrum Yalıkavak Marina’yı gasp ettiğini söylediği eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın, marinanın yönetim kurulu başkanlığından alındığı belirtildi.

Odatv, "marinaya yakın kaynaklar"a dayandırarak Mehmet Ağar’ın görevden alındığını yazdı. Marina yetkilileri ise konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

‘Herkes rahatlasın diye dilekçe vermiştim’

İddialara ilişkin Sözcü gazetesine konuşan Ağar, “Benim Bodrum'da ne işim var. Hastaneden yeni çıktım evdeyim. Ben bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana. Bugüne kadar bekletmişlerdi. Ama konular çıktığı anda herkes rahatlasın diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de zamanım da yok" dedi.

Daha önce Sedat Peker’in gasp iddiasına cevap veren Mehmet Ağar, "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Ağar’ın ifadelerine tepki göstererek, "Ben olsam 48 saat içinde (görevi) bırakırım" demişti. Ağar ise “Buraya mafya çökecek” sözleri nedeniyle özür dilemişti.