HDP Sözcüsü Ebru Günay: Barış sürecinde refah seviyesi 6 kat daha yüksekti

Erbil (Rûdaw) – HDP Sözcüsü Ebru Günay, ”2013 ile 2015 yılları arasında, herkesin barış umudunu taşıdığı, savaş bütçesinin azaldığı dönemde Türkiye’deki refah seviyesi şimdinin altı katıydı. Çünkü o günden bugüne savaş bütçesi altı kat arttırıldı” dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan başlattığı “Pençe Kilit” adlı operasyonu hakkında konuşan Günay,  “Kürdistan Bölgesel yönetim topraklarına yönelik savaş politikaları devam ediyor. İşin ironik tarafı da savaş politikalarına demokrasi ve huzur gibi kılıflar buluyorlar. Ortadoğu halkları ve Kürtler iyi biliyor ki savaş politikalarıyla, tankla, topla demokrasi ve huzur gelmez. Varlığını savaşa dayandıran bir iktidar halklara ölüm, yıkım ve yurtsuzluktan başka bir veremez. İktidarın savaş politikaları sonucu her gün insanlar ölüyor ve cenazeler geliyor. İktidarın tek bir amacı var o da tükenen ömürlerini uzatmaktır” diye konuştu.

“Refah seviyesi 6 kat daha yüksekti”

Savaşa ayrılan bütçe nedeniyle Türkiyenin yoksullaştığını ifade eden Günay, “Savaşa devasa bütçelerin ayrıldığı her dönem Türkiye yoksullaşmıştır. 2013 ile 2015 yılları arasında, herkesin barış umudunu taşıdığı, savaş bütçesinin azaldığı dönemde Türkiye’deki refah seviyesi şimdinin altı katıydı. Çünkü o günden bugüne savaş bütçesi altı kat arttırıldı. O dönem savaşa ayrılan bütçe 50 milyar lirayken bugün bu bütçe 290 milyar liraya kadar çıkmıştır” ifadelerini kullandı.