HDP’den öldürülen Suriyeli gence ilişkin açıklama: Bu aleni bir infazdır

28-04-2020
Rûdaw
Etiketler HDP Suriyeli Ali el Hemdan Polis Adana
A+ A-

Haber Merkezi – Adana’da polis uygulamasından kaçmaya çalışırken vurularak hayatını kaybeden Suriyeli Ali Hemdan’a ilişkin HDP tarafından yapılan açıklamada, “Valilik iddiasının aksine bu aleni bir infazdır” denildi.

Geçtiğimiz gün Adana'da polis uygulamasından kaçtığı için Suriyeli Ali el Hemdan’ı (19) polis tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hemdan’ı öldürülmesine ilişkin açıklama yaparak olayın bir infaz olduğunu savundu.

HDP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Adana’da Ali Hemdan isimli mülteci çocuğun polis tarafından katledilmesini kınıyor; Hemdan’a rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Valilik iddiasının aksine bu aleni bir infazdır. Bu olay da çocuk katillerine uygulanan cezasızlık politikasının sonucudur”

 

 

Ne olmuştu?

Adana'da polis uygulamasına girmemek için kaçtığı iddia edilen Suriyeli Ali el-Hemdan (19), polis tarafından vurularak yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan genç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İddialara göre, dün, öğle saatlerinde Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde polisin kimlik sorarak uygulama yaptığını gören Ali el-Hemdan isimli Suriyeli genç kaçmaya başladı.

Ali el-Hemdan ara sokaklara girerek, izini kaybettirmeye çalıştı. Yaşanan kovalamacada polisin 'dur' ihtarına da uymayan Ali A.’ya polis ateş açtı.

Ayağından ve göğsünden vurulan Suriyeli genç hastaneye kaldırıldı.

Hastanede tedaviye alınan gencin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Hemdan'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirdi.

Suriyeli Ali el Hemdan’ı vuran polis tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, Suriye uyruklu Ali el Hemdan'ın silah yaralanmasına bağlı olarak ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde uygulama yapıldığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı vurgulanan açıklamada, "Polis ekibinin yaya olarak bu şahsı kovaladığı, 'dur' ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K'nin görev silahından çıkan bir adet mermiyle göğüs bölgesinden yaralandığı" ifade edildi.

Açıklamada, "Olay yerine gelen ambulansla şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şüpheli F.K. 'kasten öldürme' suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş ve tutuklanmıştır" denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli