VİDEO - AKP - HDP yumruk yumruğa

Haber Merkezi – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) milletvekilleri arasında kavga çıktı.

 

Gerginlik TBMM Genel Kurulu'nda dün gece 277 sayılı Kanun Tasarısı Kolluk Gözetimi Komisyonu kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşülürken yaşandı

 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü oturum sırasında Roboski’de katledilen 34 kişiyi hatırlattı.

 

Ferhat Encü’nün "Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen sivilleri ve çocukları anıyorum" sözü üzerine başlayan kavgada, AK Parti’li ve HDP’li milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü.

 

Zaman zaman yumruklaşmaların yaşandığı olay sırasında bir AK Parti’li milletvekilinin HDP sıralarına giderek “Teröristler dışarı” diye bağırdığı duyuldu.

 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kolluk kuvvetlerinin katlettiği sivilleri andığından dolayı şahsına linç girişiminde bulunulduğunu söyledi.

 

Encü açıklamasında, “Neymiş kolluk kuvvetleri katletmezmiş. Öyle mi? Azıcık onurunuz olsa bunu bana demezsiniz. Zira ben 34 akrabası kolluk kuvvetleri tarafından katledilmiş bir insanım. Hani katletmezdi? Şahsıma linç girişiminde bulunmaya teşebbüs eden AKP milletvekilleri sizden korkan sizden daha alçak olsun” ifadelerini kullandı.