Sedat Peker’den yeni açıklama: Beni Türkiye'ye iade edecekler

Haber Merkezi - Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, “Bir retweet yaparsam bile BAE ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde beni Türkiye'ye iade edecekler” dedi.

Türkiye’de “organize suç örgütü lideri” olmakla suçlanan ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) tarafından hakkında 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararı bulunan Sedat Peker, seçime iki ay kala yeni videolar yayınlayacağı mesajını vermişti.

KRT’nin haberine göre, gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'le yaptığı son telefon görüşmesini anlattı.

Acarer, Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde çok fazla avukatı olduğunu ancak kendisine yönelik fiziksel ve dijital tecridin devam ettiğini söyledi.

Acarer, Peker'in, “Konuşmak istiyorum, konuşmanın yollarını arıyorum. Ancak kendi bilgilerimi paylaştığım bir retweet yaparsam bile BAE ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde beni Türkiye'ye iade edecekler. Ben hiçbir şekilde paylaşamıyorum. Fakat bir yöntem arıyorum” dediğini aktardı.

Acrer’e göre, Peker ifade vermek istediğini, konsolosluk vasıtasıyla elindeki bilgileri aktarmayı arzu ettiğini ifade etti.

İYİ Partili Turan Çömez, Demokrat Partili Cemal Enginyurt ve Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Peker'e yönelik yaptırımın kaldırılması için BAE'ye çağrıda bulunmuştu.

Ankara BAE’ye resmi talepte bulunmuştu

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), geçen yıl Sedat Peker hakkında 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.

1 Şubat 2022 tarihinde çıkarılan kırmızı bülten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi.

Türkiye Adalet Bakanlığı da Birleşik Arap Emirlikleri'nden hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti.

Bakanlık, BAE'ye gönderdiği yazıda, Sedat Peker hakkında, İstanbul Anadolu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılıklarınca hazırlanan iade taleplerini hatırlattı.

Sedat Peker, suç örgütü yönettiği gerekçesiyle İstanbul ve Bursa'da 5 farklı dosyadan yargılanıyor.