İmamoğlu, MOBESE görüntülerinin servis edilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu

28-01-2022
Rûdaw
Etiketler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu MOBESE Kar yağışı
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da kar yağdığı gece İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi ile yemek yediği anların MOBESE görüntülerinin hükümete yakın gazetelere servis edilmesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

İmamoğlu, “İstanbul Valisi de İstanbul Emniyet Müdürü de sorumludur. Bu görüntüleri verenler tespit edilip hesap vermelidir” dedi.

Kar yağışının yoğun yaşandığı günlere kendilerine yöneltilen eleştiriler hakkında da “Hatamız olmaz olur mu? İnsanların hatası olur, eksiği olur. Sabah kalkıyorlar İmamoğlu, akşam İmamoğlu” dedi.

“Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama insani düşündüm”

Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu.

İmamoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

“Ben orada iki aileyle fotoğraf bile çekildim. Fotoğraflarla derdim yok benim. Ben umursamadım, AKOM'a geldim işime daldım. Gece saat 3'e kadar oradaydım.

Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Ben AKOM'dan ayrılıp geçtim yemeğe. Tekrar AKOM'a döndüm. Öyle zor durumdasınız ki. Sayın büyükelçinin bizden erken geldiği haberini aldık. Bu iki ülke arasında saygın bir buluşmanın bu şekilde deşifre olduktan sonra beni ilk arayan Murat Ağırel'e "bu buluşma doğru" dedim. Siz arasanız aynı şeyi söylerdim. Büyükelçinin bilgisi olmadan açıklama doğru değil diye düşündüm, hassas bir durum. Şimdi sert konuşacağım. Öyle iyilik zamanı, kakara kikiri zamanı değil. İnsanlığımdan mı vazgeçeceğim. 23 yıldır gittiğim restoranın en şeffaf yerinde oturup büyükelçiyle yemek yiyecek kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Kimsenin hazzetmediği bir insanın cenazesine de katılırım. Eleştirilere bakmam, sorumluluğumu yerine getiririm. Bunların derdi bu, Ekrem İmamoğlu ne yapsa konuşacaklar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli