Emniyet Genel Müdürlüğü evsiz kişiye ceza için özür geldi

27-12-2020
Rûdaw
Etiketler Antalya Polis Emniyet Genel Müdürlüğü
A+ A-

Haber Merkezi – Antalya’da sokakta yaşayan kişiye “kısıtlama kurallarına uygulamadığı” gerekçesiyle verilen ceza hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sözkonusu kişiden özür dilenerek gerekli desteğin sağlandığı belirtildi.

Antalya'da kalacak yeri olmadığı için sokakta yaşayan Ali Çiftçi dün polisler tarafından durdurulup, kimliği kontrol edilmişti.

Ekipler, Çiftçi'ye neden dışarıda olduğunu sorduğunda, Ankara’dan iş bulmak için Antalya’ya geldiğini ve turizmde çalıştığını, işsiz kalınca sokaklarda yattığını belirten Çiftçi’ye, “kısıtlama kurallarına uymadığı” gerekçesiyle 150 TL para cezası kesilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada polislerin “görevini yaptığı” ancak bu olayın içeriğine göre davranılması gerektiği ifade edildi.

Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Polisimiz burada görevini yapıyor. Ancak bu olayın içeriğine göre davranmamız lazım geldiğini kabul ediyoruz. Ali Çiftçi'yi tekrar bulduk. Gerekli desteği ve barınmasını sağladık, helalleştik. Memleketine intikal ettireceğiz. Polis arkadaşımız da üzgün. Düzeltir, özür dileriz" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli