Otel sahibinden ırkçı tehdit: Satacağım bir Kürde

Haber Merkezi - Bozcaada’nın Habbele Koyu’nda çalışan kepçe tarafından sahilin tahrip edilmesi halkın tepkisine neden oldu. Plaj ve SİT alanı olması rağmen yapılan çalışmayı savunan bir otel sahibi kendisine tepki gösterenlere, “Satacağım burayı bir Kürde, oturacak mısınız kazığa” dedi.

Bozcaada'da çevreye zarar verdiği için protesto edilen bir otel sahibi bu kez ırkçı söylemle protestocuları tehdit etmeye kalktı

Bozcada Forumu üyeleri Habbele Koyu’nda çalışan iş makinesinin önünü kesti. SİT alanı olan ve plaj olarak kullanılan alanda yapılan çalışmayı yakınında bulunan Bertiz Oteli’nin sahibi, alanda bitki örtüsü bulunmadığını, hafriyat toprağı ve çamurun temizlendiğini iddia etti. Çevreciler ise orada bulunan  tel otelin kendisine ait olduğunu ve harfiyat varsa da başkasının atma ihtimali olmadığını iddia etti.

Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin aldığını söyleyen otel sahibi ‘Vermeseydiniz izin’ deyince protestocular, “Biz vermiyoruz zaten Ankara’dan alıyorsunuz’ yanıtını verdi.

Otel sahibi çevredekilere önce “Özal’a söyleyin, rahmetli Özal’a” dedi. ardından da ‘doğa katliamlarına talip olmamasını söyleyenlere’ “Ben burayı bir Kürde satacağım da oturacak mısınız kazığa” dedi. Otel sahibi yanındaki bir kişi tarafından uzaklaştırılırken protestocular ise bu kez ırkçı söyleme tepki gösterdi. Kaynak: Duvar