Erdoğan’ın yemin töreni yarın saat 14:00’te

27-08-2014
Rûdaw
Etiketler TBMM Abdullah Gül Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Ankara (Rûdaw)-Türkiye'nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin ederek, görevine başlayacak. 

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 14.00'te TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında olağanüstü toplanacak.

Erdoğan, Genel Kurul Salonu'nda bulunan milletvekilleri ve konuklar tarafından ayakta karşılanacak. 

Çiçek, kürsüden Erdoğan'a, 12’nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verecek.

Erdoğan, Meclis'e gelişinde en yaşlı Başkanvekili sıfatıyla kendisini karşılayan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşliğinde kürsüye gelecek ve yemin edecek.  

Yeminin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek.

Genel Kurul Salonu'ndaki yemin töreninde devlet başkanları ve büyükelçiler yer almayacak.

Erdoğan, yeminin ardından yapacağı Anıtkabir ziyaretinden sonra, saat 16.30'da düzenlenecek devir - teslim törenine katılmak üzere eşi ile Çankaya Köşkü'ne gidecek.

Erdoğan ve görevi devralacağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmenin ardından Çankaya Köşkü Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir - teslim töreninde kendilerini bekleyen davetlilerin karşısına çıkacak.

İstiklal Marşı ile Gül ve Erdoğan'ın özgeçmişlerinin okunmasının ardından, halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yapacak. 

Görevini düzenlenen seremonilerin ardından Erdoğan'a devredecek Gül, Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı forsu taşımayan makam aracıyla ayrılacak. 

Gül çiftinin Çankaya Köşkü'nden ayrılmasının ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Büyük Resepsiyon Salonu'nda kendilerini tebrik etmek için bekleyen davetlilerin yanına dönecek ve kutlamaları kabul edecek. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli