Erdoğan “barış süreci”ni topluma emanet etti

27-08-2014
Rûdaw
Etiketler Kongre Türkiye Erdoğan
A+ A-

Ankara (Rûdaw)-Türkiye’nin 12’inci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak son defa partililere hitap etti.

 

Yarın Cumhurbaşkanlığı mazbatasını alacak olan Erdoğan, “Barış sürecini topluma emanet ediyorum” dedi. Erdoğan’ın “çözüm süreci” yerine “barış süreci” demesi dikkati çekti.

 

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde,  “Veda konuşması” olarak adlandırılan konuşmasında Erdoğan, 13 yıl 13 gün sonra görevi bıraktığını söyledi. “Bugün değişen sadece şekildir öz değişmiyor” diye Erdoğan şunları söyledi:

 

“İlk Meclis’teki muhteva tam anlamıyla bir Türkiye manzarasıydı. Orada Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Arnavut, Boşnak, Sünniler, Aleviler de vardı. Milletin bütün unsurları, kurtuluş savaşını sevk etmek için gönül birliği yapmışlardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin mayası işte orada atılmıştı. Farklılıklar bir zenginlik olarak görülecek, Osmanlı coğrafyasındaki bir arada yaşama kültürü Türkiye Cumhuriyeti’nde de devam edecektir.”

 

Erdoğan, “Türkiye bugün çözüm sürecine girmişse, toplumsal barışa doğru ilerliyorsa, bunun temelinde yeni Türkiye’nin yeni siyaseti vardır. Yeni Türkiye çok güçlü bir temele dayanmaktadır” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Barış umudu çoğaldıkça, bunu tersine çevirmek isteyenler harekete geçiyorlar. Terör meselesi eski Türkiye’nin meselesidir. Yeni Türkiye’de siyaset dışı araçlarla iş görme imkanı kalmamıştır. Şiddet araçlarına prim veren bir siyasetin yeni Türkiye’de karşılık bulması mümkün değildir. Barış sürecini topluma emanet ediyorum.”

 

Ahmet Davutoğlu’nun “emanetçi” olmadığını belirten Erdoğan, “Bunun böyle bilinmesini istiyorum. AK Parti bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak” dedi.

 

Erdoğan yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanlığı yemini ederek mazbatasını alacak. Erdoğan, Davutoğlu’nu Başbakan olarak görevlendirecek. Yeni hükümet ise Cuma günü kurulacak. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli