VAN- Kronik soruna dönüşen yetersiz uçak seferleri protesto edildi: ‘Van uçamıyor!’

5 saat önce
Etiketler Uçak seferleri Van Necdet Takva Van TSO
A+ A-

Haber Merkezi – Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) öncülüğünde, kentin hava ulaşımında yaşadığı sorunların gündeme getirilmesi ve çözüm talebiyle kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde başlayan ve siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş, İskele Caddesi, Cumhuriyet Caddesinden devam ederek Kent meydanında son buldu.

Katılımcılar "Van Uçamıyor", "Sefer Sayıları Artırılsın", "Uçak Mağduriyet Değil, Ulaşım Aracıdır", "Van Kaderiyle Baş Başa Bırakılmasın", "Potansiyel Var Uçak Yok" gibi sloganların yer aldığı dövizler taşıdı.

VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Türkiye’nin en eski hava meydanlarından bir tanesi olan Ferit Melen Havalimanı ne yazık ki gerekli ilgiyi ve sefer sayılarını görememektedir” dedi.

“En kalabalık 19’uncu kent”

Ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşımda genellikle havayolunun tercih edildiğini kaydeden Takva, şunları söyledi:

“İlimiz; 1 milyon 120 bini aşkın nüfusuyla en kalabalık 19’uncu kenttir. Hinterlandında bulunan 5 milyon nüfusa hizmet veren şehrimiz, bölgenin çekim merkezidir.

Kendi vatandaşlarımızın yanı sıra İran ve Irak’tan ilimize gelen vatandaşlar, ülkemizin batı illerine gitmek için havayolu ulaşımını tercih etmektedir. Tüm potansiyellere ve taleplere rağmen ortalama 10-12 arasında değişen uçak sefer sayıları, ihtiyaca karşı gelmemektedir.

Uzun yıllardır devam eden, dile getirilen ve sosyal medyada ‘Van Uçamıyor’ sloganına dönüşen uçak sorunu henüz çözülmüş değil.”

Van’ın uçuş sayılarının azaltılmış olmasına anlam veremediklerini belirten Takva, “Ankara ve İstanbul’a yakın mesafelere Türkiye’nin birçok ilinden ihtiyaç fazlası çok sayıda sefer bırakılırken ve uçak sefer sayılarında rekorlar kırılırken, İlimizin uçuş sayılarının azaltılmasına anlam verilememektedir. Daha önce kitlesel basın açıklaması yapılmış olmasına rağmen sonuç alınamamış ve ne yazık ki Van kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nun Van’da yaptıkları toplantı sonrasında kısa süre içerisinde sorunu çözeceklerine yönelik beyanatları sorunun çözümüne katkı sunmamıştır” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya”

Takva, açıklamasının devamında, “Turizm şehri olan İlimizde acenteler grup yolcularını ya başka havalimanına yönlendirmekte ya da grupları iptal etmek zorunda kalmaktadır. Yaşanan sorun, turizm sezonu olması hasebiyle konaklama sektörü ve diğer organizasyonları da sekteye uğratmaktadır. Taziyesi ve hastası nedeniyle İlimize gelmek isteyen ya da diğer şehirlere gitmek isteyen vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmaktadır” dedi.

“Van’ın uçak sorununu çözün!”

Takva, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Başta uçak sefer sayıları sorunu olmak üzere İlimizin tüm sorunlarının çözümünü noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili kurumları ve tüm yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ayrıca İlimizin sorunlarının Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilirken doğru bilgiler ve rakamlar ile iletilmesi ve İlimizin hak ettiği yaklaşımların sergilenmesi gerektiğini buradan ifade ediyoruz. Van’ın uçak sorununu çözün!”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli