İddia: Erdoğan-Esad görüşmesinin yeri ve zamanı belli oldu

7 saat önce
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan Beşar Esad Suriye Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında yapılacak görüşmenin Ağustos ayında olabileceği iddia edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında gerçekleşen görüşmenin Ağustos olabileceği ileri sürüldü.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecini yürüten iki ülke istihbaratlarının son bir aylık dönemde üç kritik görüşme yaptığı belirtiliyor. 

Başkent kaynakları, buluşmanın her an gerçekleşebileceğini belirtirken sürecin hızlı ilerlediği ve en geç Ağustos ayı içerisinde iki liderin bir araya geleceği iddia ediliyor.

Buluşma yeri ile ilgili Irak seçeneği ilk günlerde gündeme gelirken Ankara’nın Türkiye-Suriye sınırında Kesep Kapısı seçeneği üzerinde durduğu ifade ediliyor.

Erdoğan, geçen haftalarda Esad'ın Türkiye'de ağırlanabileceğini veya görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılabileceğini söylemişti.

Irak da görüşmelerin başkentleri Bağdat'ta yapılmasını tavsiye etmişti.

Ayrıca, bir süredir ertelenen Erdoğan-Putin görüşmesi ve bu paralelde Erdoğan-Esad buluşmasının gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Rusya lideri Putin’in de bu temasa dâhil olabileceği kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Tuğrul Türkeş / Arşiv

Tuğrul Türkeş’e Kavala’yı ziyaret izni çıktı

Türkeş, “Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.