SİİRT- Düğünde halay çeken 6 Kürt kadına gözaltı!

7 saat önce
Etiketler Siirt Halay çekme Örgüt propagandası Ha gerilla Siirt Valiliği
A+ A-

Haber Merkezi – Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medya üzerinden yayınlanan video sonrası 6 kadın gözaltına alındı.

Mersin’de halay çekerek slogan atan 9 genç, 25 Temmuz'da "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de bir düğünde yöresel kıyafet giyip çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde de bir düğünde “Ha Gerilla” adlı parça eşliğinde halay çeken 6 kişi, ırkçı hesaplar üzerinden hedef gösterildikten sonra gözaltına alındı.  

6 kişinin Siirt ve Batman’da gözaltına alındıkları öğrenildi.

Konuya dair Siirt Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.07.2024 tarihinde X sosyal medya platformunda, Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda çekilen bir görüntüde PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası içeren söylemlerin paylaşıldığı tespit edilmiştir.

Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda,

Video kaydındaki kişilerin kimlik tespitleri yapılmış ve 26.07.2024 günü Siirt ve Batman illerinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Tuğrul Türkeş / Arşiv

Tuğrul Türkeş’e Kavala’yı ziyaret izni çıktı

Türkeş, “Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.