İzmir’de elektrik faciası: İZSU Müdürü dahil 11 kişi serbest bırakıldı

8 saat önce
Etiketler İzmir Elektrik akımı İZSU Gürkan Erdoğan GDZ Elektrik
A+ A-

Haber Merkezi – İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağışta iki kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu dokuz kişi için adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanma kararı verildi, iki kişiyle ilgili ev hapsi kararı alındı.

İzmir’in Konak ilçesinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağışta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İzmir Bayraklı Adliyesi’nde savcılık soruşturması tamamlanan şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık; İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Adana Belediyesi Genel Sekteri- İZSU Eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, DGZ Elektrik Dağıtım Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve GDZ personeli Halit Özpelit hakkında tutuklama talebinde bulunmuştu.

Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ile Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin’e ise adli kontrol şartı istenmişti.

Mahkeme 2 kişiyi serbest bıraktı

Şüpheliler nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarken Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ile Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Yüksel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Adliyeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, süreci mahkeme salonunun önünden takip etti.

Gece 24.00’a kadar süren duruşmada, savcılığın tutukluluk istemiyle sevk ettiği dokuz kişi hakkında da mahkeme kararını verdi.

Verilen karar kapsamında aralarında İZSU Genel Müdürü Erdoğan ve GDZ Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Yüksel’in de bulunduğu yedi isim adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GDZ Elektrik A.Ş çalışanı olan iki isim için ise ev hapsi kararı verildi. Kararla birlikte Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.

Karar sonrası açıklama yapan İZSU Genel Müdürü Erdoğan karara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Biz hiçbir zaman ifade vermekten, yargılanmaktan imtina etmedik. Bu anlamda hiç korkmadık. Her zaman gidip adli makamlara süreç boyunca yardımcı olmaya çalıştık. Sürecin bu şekilde bitmesinden son derece mutluyuz. Bizler adına alınmış olan karardan son derece mutluyuz. Bunun yanında bu kentin bazı değerleri temsil ettiğinin farkındayız. Yaptığımız görevi sadece bir memuriyet olarak değil bu kentin simgelediği, değerlerin bir taşıyıcısı olarak görüyoruz kendimizi. Bu anlamda yarından itibaren yarın sabahtan itibaren de görevimizin başında olacağız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Tuğrul Türkeş / Arşiv

Tuğrul Türkeş’e Kavala’yı ziyaret izni çıktı

Türkeş, “Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.