İYİ Parti’de deprem: Kuruculardan Koray Aydın istifa etti!

27-06-2024
Etiketler Koray Aydın İYİ Parti İstifa
A+ A-

Haber Merkezi – Ankara Milletvekili Koray Aydın, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Aydın, eski Genel Başkan Meral Akşener'e eleştirilerde bulunarak, "Saray'daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi. Partide yönetim anlayışında bir değişim olmadığını kaydeden Aydın, yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini kaydetti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koray Aydın, İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener'e eleştirilerde bulundu.

"2024 yerel seçimlerinde, iktidarın değirmenine su taşıyan söylem, eylem ve politikalar; milletimiz tarafından kesinlikle reddedildi ve İYİ Parti tarihinin en büyük seçim hezimetini yaşadı" diyen Aydın, "Bu süreçlerde gerek yetkili kurullarda gerekse de bizzat Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e yaptığımız uyarılar ise kulak ardı edildi. Yerel seçimlerdeki hatalı karar ve yanlış söylemlere itiraz eden il ve ilçe teşkilatlarımız ötekileştirildi. Bu başarısızlıkların ardından kurultaylar toplansa da tam ve kâmil manada bir özeleştiri yapılamadı" ifadelerini kullandı.

Akşener'in, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine değinen Aydın, "İYİ Parti’de varlığımıza, görüş, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş bulunuyorum. Bu kanaate varmamda Saray'daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur. Dolayısıyla bu kanaatim yaklaşık iki yıllık bir sürece dayanan, belli bir birikimin sonucudur" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.