Adana'da ev baskınları: HDP'li yöneticiler de dahil çok sayıda gözaltı

27-06-2022
Rûdaw
Etiketler Adana Binevş Kültür Merkezi HDP Gözaltı
A+ A-

Haber Merkezi - Adana'da, Binevş Kültür Merkezi ve evlere düzenlenen baskınlarda HDP İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ında aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Adana'da Binevş Kültür Merkezi ve evlere düzenlenen baskınlarda aralarında HDP İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 38 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Baskınlarda yapılan aramalar ardından aralarında HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, DBP Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin baskınlarda sırasında bazı kişilerin darp ettiği ve bir evde çıplak arama yapmak istediği iddia edildi.

Binevş Kültür Merkezi'ndeki aramalar ise devam ederken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi. 

Polislerin baskın düzenlediği Mehmet Sait Dikmen'in evinde bulunanların darp edildiği belirtildi. Gözaltına alınan Mehmet Sait Dikmen'in sabah saatlerinde evin edüzenlenen baskında, kapının kırıldığı, ev halkına hakaret edildiği ve hane halkına silah doğrultulduğu belirtildi.

Baskın sırasında evde bulunan bir kadının ise bir odaya kapatıldığı ve çıplak arama yapılmak istendiği iddia edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli