Galatasaray şampiyonluk kutlamalarında Diyarbakır'da gerginlik

27-05-2024
Etiketler Galatasaray Şampiyonluk kutlamaları İstanbul Diyarbakır Adıyaman
A+ A-

Haber Merkezi – Süper Lig 2023-2024 sezonu şampiyonu olan Galatasaray için birçok ilde kutlamalar yapılırken yer yer gerginlikler yaşandı. Diyarbakır’da gruplar tartıştı, Adıyaman’da kutlamaya katılan çocuğa araba çarptı, İstanbul’da bir kişi silahla bacağından vuruldu.

TÜMOSAN Konyaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup ederek, Süper Lig 2023-2024 sezonu şampiyonu olan Galatasaray için Diyarbakır'da yapılan kutlamalarda, gergin anlar yaşandı. Güvenlik güçleri gruba biber gazıyla müdahale etti.

 Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Yenişehir ilçesindeki Yaşar Kemal Caddesi’nde toplanan yüzlerce taraftar, kutlama yaptı. Bu sırada başka bir grup, sarı-kırmızılı ekibin taraftarlarının kutlamalarını engellemeye çalıştı. Gruplar arasında gerginlik çıkması üzerine bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, gruba biber gazı kullanarak müdahale etti.

İstanbul’da bir kişi bacağından vuruldu

Öte yandan İstanbul'da bir Galatasaray taraftarı kutlama sırasında bacağından vuruldu.

Olay Bağcılar ilçesinde meydana geldi.

Bağcılar'da şampiyonluk kutlamaları sırasında Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları Göztepe Meydanı'ndan karşı karşıya geldi.

Çıkan tartışmada bir Galatasaray taraftarı Fenerbahçe taraftarı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından silahla vuruldu.

Bağdat Caddesi'nde Fenerbahçe taraftarları şişe ve taşlarla saldırdı.

Olayın ardından polis ekipleri cadde üzerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Adıyaman’da kutlama yapan çocuğa otomobil çarptı

Adıyaman’da bir şahıs, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladığı esnada yol kenarındaki küçük çocuğa otomobiliyle çarptıktan sonra kaçtı.

Edinilen bilgilere göre, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayan şahsın kullandığı otomobil, Gölbaşı Caddesi Eskisaray Camii yakınlarında yol kenarında kutlama yapan taraftarları izleyen 9 yaşındaki Ahmet Sami A.’ya çarptı. Şahıs küçük çocuğa çarptıktan sonra hızla olay yerinden kaçarken, çarpmanın şiddetiyle yaralanan küçük çocuğun yardımına kutlama yapan taraftarlar koştu. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan küçük çocuk, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük çocuğa çarparak kaçan sürücünün yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Arşiv

Dışişleri’nden Suriye’de Türkiye güçlerine yönelik saldırılar hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, dün Kayseri’de yaşanan çocuk istismarı sonrası Suriyelilerin işyerlerinin kundaklanması ve bugün Suriye’nin kuzeyinde Türk bayraklarına saldırı ve Türkiye’ye ait TIR’ların yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.