Demirtaş: Saksı Kürt’ü, vazo Kürt’ü...

27-05-2016
Rûdaw
Etiketler HDP Bitlis Demirtaş Dokunulmazlık Saksı Vazo
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eşbaşkanı Demirtaş, "Türkiye’de hiçbir farklı kimliği, çiçek gibi kabul etmediler. Saksı Kürdü, vazo Kürdü olsun istiyorlar" dedi.

 

Partisinin Bitlis il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, parti kapatmaya alışan bir zihniyetle mücadele ettiklerini belirterek, şunları ekledi:

 

"Bizim partimiz 5 yıldızlı otellerde kurulmadı. Tek adam etrafında kurulmadı. Bütün siyasi geleneği, yoksul, emekçi halkın omuzlarında yükselen bir partidir" dedi.

 

Parlamentoda “halkın partisi” olarak sadece HDP'nin bulunduğunu ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kendi anavatanımızda 100 yıldır bütün Ortadoğu’yu gizli bir şekilde yapılan anlaşmalar ile Arap coğrafyasında yeni devletler kuruldu. O gün bu gündür Arap toplumu ve Kürtler gün yüzü görmedi. Her ülkenin kendi hesabı vardır. Her biri kendi geleceğini garanti altına almak için Ortadoğu’da savaşıyorlar.

 

Suriye’de 3’ncü dünya savaşı yaşanıyor. Bizi dağıtmaya çalışıyorlar. Silopi’yi, Yüksekova’yı, Şırnak’ı yıkarak tümüyle harabe edilmesinin sebebi budur. Halk paramparça olsun istiyorlar."

Selahattin Demirtaş, bölgedeki insanların hak almasını isteyenlerin faşizan bir şekilde kendilerine saldırdığını dile getirerek, "Türkiye’de hiçbir farklı kimliği, çiçek gibi kabul etmediler. Saksı Kürdü, vazo Kürdü olsun istiyorlar. Bize saldırılarının nedeni budur" diye konuştu. 

 
HDP Eşbaşkanı, dokunulmazlıklar hakkında ise şu sözleri sarfetti:


"Dokunulmazlıklarımızı kaldırmışlar. Bakalım el mi yaman bey mi yaman? Dokunulmazlıklar kaldırılınca tirtir titreyeceğimizi bekliyorlar. Bunların tarihinde direniş yok ki. Dokunulmazlık mevzusu da bizler açısından değil, onlar açısında siyasi bir felaket olacaktır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli