YPG ARMASI - Ankara: ABD ikiyüzlü!

27-05-2016
Rûdaw
Etiketler Suriye Rakka ABD Asker YPG Çavuşoğlu
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye’de Rakka operasyonuna katılan ABD askerlerinin üniformasında "YPG arması" olmasını eleştiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Müttefikimiz olan bir ülkenin YPG arması kullanması kabul edilemez" dedi.

 

Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler'in (BM) En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı'nın Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme toplantısında yaptığı konuştu.

 

ABD askerlerinin YPG üniforması giymesini sert şekilde eleştiren Çavuşoğlu, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez. Bu ikiyüzlülüktür” dedi.

 

Pentagon: Güvenlik için

 

Rakka'daki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında ABD özel birliklerinden askerlerin de olduğu görüntülenmişti.

 

DSG komutanlarından Havkar Kobani, AFP haber ajansına "ABD birlikleri de bu operasyonda yer alıyor" açıklamasını yapmıştı.

 

Amerikan askerlerinin basına yansıyan fotoğraflarında, üzerlerinde YPG armalı üniformalar olduğu görüldü.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon Basın Sözcüsü Peter Cook, özel harekât birliklerinin belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabileceğine dikkat çekti.

 

Bu hafta başında Rojava’ya kara desteği vermesi planlanan 250 Amerikan askerinin ilk bölümü bölgeye ulaştı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli