Mansur Yavaş'tan Hakan Fidan'a: Bence derhal Belçika'ya gidin

27-03-2024
Etiketler Mansur Yavaş ABB Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Belçika
A+ A-

Haber Merkezi - ABB Başkanı Mansur Yavaş, kabine üyesi bakanların yerel seçim çalışmalarına katılmalarını eleştirdi. Yavaş, Belçika’daki olaylara işaret ederek "Peki bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanımız. Nerede? Buradaki adaylarına oy istemekte. Bence derhal Belçika'ya gidin" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adaylarının seçim çalışmalarına katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a tepki gösterdi.  Belçika'da Newroz’dan dönen Kürtler’e Türkler saldırmış daha sonra olaylar büyümüştü.

Yaşanan olaylara atıfta bulunan Yavaş, " Peki bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanımız. Nerede? Buradaki adaylarına oy istemekte. Bence derhal Belçika'ya gidin. O teröristleri ne yapıyorsanız yapın. Türklere saldırmasının önüne geçin" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın da bugün CHP'li üç büyükşehir belediyesinin sigorta borcunu açıkladığını aktaran Yavaş, "Sayın bakan dürüstseniz 30 büyükşehirin 30'unun da sigorta borçlarını açıklayın. Adil olacaksınız. Adil olmak zorundasınız. Biz nasıl alacağımızı da borcumuzu da açıklıyorsak siz de bu konularda açıklama yaparken taraftar olmayacaksınız" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Belçika'da Newroz kutlamasından dönen Kürt bir aile, Türkçe slogan atan ırkçı bir grubun saldırısına uğradı.

Irkçı grup ailenin kaldığı evin etrafına sararak yakmak istedi. Belçika polisi evin çevresinde güvenlik önlemi alarak saldırganların aileye zarar vermesini engelledi.

Sosyal medyada saldırının görüntüleri paylaşıldı.

Belçika'nın Heusden-Zolder kasabasında yaşanan olayda, saldırgan grup tekbir getirerek eve saldırdı. Belçika polisi olay yerine giderek saldırganların binaya girmesini engelledi.

Daha sonra Kürtlerin bölgeye ulaşması ile Türk grupla sokak aralarında çatışmalar yaşandı.

İki grup arasında ülkenin doğusundaki Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren'de çıkan çatışmalarda biri ağır olmak üzere toplam altı kişi yaralandı.

Limburg yakınlarındaki çatışma pazartesi günü başkent Brüksel'e sıçradı. Yaklaşık 200 kişi öğle saatlerinde Avrupa Parlamentosu'nun önündeki Lüksemburg Meydanı'nda toplarak bir gün önce Limburg'da yaşanan çatışmaları protesto etti.

Protestocular arasında çıkan arbede nedeniyle Belçika polisi olaya su panzerleri ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Yerel basının aktardığına göre polis beş kişiyi tutukladı.

Belçika polisi başka çatışmaların önüne geçmek için cami ve okullarda güvenlik önlemlerini arttırdı.

Dün Belçika, İsveç ve Almanya’nın birçok kentinde Kürtler yaşanan olayları ve Belçika polisinin yetersiz kalmasını protesto etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli