6 parti DEVA’da toplanıyor: Yol haritası masaya yatırılacak

27-03-2022
A+ A-

Haber Merkezi – Muhalefette yer alan 6 partinin genel başkanı ikinci kez toplanacak ve toplantıda parlamenter sisteme geçiş takvimi, hangi ilkelerde seçim ittifakının kurulabileceği ve parlamenter sistem çalışmasına dair yol haritası görüşülecek.

‘Güçlendirilmiş parlamenter sistem’ üzerinde mutabakata varan 6 parti genel başkanı, ikinci toplantı için bu akşam 19:00'da DEVA Partisi’nde bir araya gelecek.

Toplantıda parlamenter sisteme geçiş takvimi ve hangi ilkelerde seçim ittifakının kurulabileceği ele alınacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ikinci buluşmayı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirecek.

CHP’nin ev sahipliğinde yapılan ilk buluşmada sistem değişikliği çalışması üzerinde görüşülmüştü.

 Bu kez DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan buluşmada, 6 partinin genel başkanı üzerinde anlaştıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasına dair yol haritasını görüşecek.

Toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapılacak ve 6 parti genel başkanın üzerinde uzlaştığı konular kamuoyuna duyurulacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli